Vår historie

Dansk hvitevaremerke siden 1960 - historie

I 1960 dro gründeren Tage Nielsen ut i verden som servicemontør for å studere de nyeste modellene av frysere. Det var under disse reisene han oppdaget et gap i det danske frysemarkedet, hvorfra ideen om frigor oppsto. Fra begynnelsen var Tage Nielsen sikker på at frigor ville bli en kjempesuksess. Derfor investerte han hele formuen på 11.000 kroner i et gammelt forsamlingshus, som skulle fungere som både produksjons- og lagerplass.

frigor tok raskt av og ble kjent over hele landet, så vel som internasjonalt, spesielt i Tyskland, hvor den ble veldig populær. I 1970 kunne bedriften feire ansettelsen av ansatt nummer 200 etter en rekke gode år på 60-tallet. Interessen for frigors produkter var ikke bare blant privatkunder; butikker og kiosker så også potensialet i kjølehyller for presentasjon av dagligvarer og drikkevarer. Blant dem var selskaper som Coca-Cola, som mottok flaskekjølere fra frigor.

frigor i dag

Siden stiftelsen av frigor i 1960 har selskapet gjennomgått store endringer. Sortimentet er utvidet og omfatter nå oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, tørketromler, stekeovner, kokeplater, kjøleskap, frysere og kjøle- og fryseskap. Til tross for disse endringene forblir oppdraget uendret: frigor fortsetter å strebe etter å være danskenes foretrukne valg for kvalitetshvitevarer i tidløst design.